Tuesday, October 11, 2011

Tagasiside treilerikonkursi tööde kohta

Treilerite puhul hakkas silma (õigemini kõrva) kõigepaelt see, et kasutatud oli muusikat, mida me tegelikult filmis kindlasti kasutada ei saa. Nõnda juhitakse tähelepanu valele meeleolule ning kokkuvõttes ei saavutata vajalikku resultaati.

On näha, et inimesed vaatavad palju erinevaid filmide treilereid ja see tuleb kasuks: erinevates treilerites on kasutataud väga huvitavaid ja nüansirikkaid nippe, mis igal juhul ilmestavad koondideed ja annavad edasi mõnusalt hetkeemeotsioone. Neid kasutatud trikke ja nippe soovime kindlasti ka lõplikus treileris kasutada.

Vajaka jääb treilerite puhul nö "kontseptsioonist". Treiler peab andma filmi kohta selle info, kas on rohkem põnevus, action, draama või kriminull, peab olemasolevate klippidega ehitama selle žanri meeleolu ja sisuliselt andma edasi, millest lugu rääkima hakkab. Meile saabunud treilerid on enamuses kahjuks kaootilised. Ja segadus ei tähenda kunagi head.

Üldiselt on treileritel väga hea rütm ja areng (aga nagu öeldud: tihti ka muusika vale) või väga hästi kasutatud tiitrid rütmi tekitamiseks ja hetked tegelaste tutvustamiseks. Treilerite tegijatel on puudust olnud ainult ühest asjast - teatakse lugu, omatakse klippe, kuid puudub ülevaade filmist. Sellepärast peame muidugi meie, korraldajad, vabandama... aga nii see juba on.

Võitjaks osutus Aivo, kuigi väga-väga häid hetki oli paljudes teisteski treilerites. Ja kokkuvõttes nii ka teeme, kasutame väljapakutud ideid ja nõkse ja saame kõik kokku väga hea treileri!

No comments:

Post a Comment