Sunday, August 7, 2011

Esimesed võttepäevad - operaatorite meeskonna muljeid

Kuna mulle esimesed kaks võttepäeva väga meeldisid, siis paluti neist natuke kirjutada. Niisiis...

Meie lugu saab alguse kolmapäeva hommikusest Haapsalust. Õhus on tunda närvilisust, eriti meie profesionaalide poolt. On ju ikkagi esimene kord neil teha midagi taolist inimestega, kes on võrdlemisi võhikud filmimaailmas. Aja möödudes aga see närvilisus ja pinge kaob - hakkame aru saama, mis toimub ning mida režissöör meilt ootab. Naerame, kui filmitalgute pealik Mikk maadleb näitlejaga, et talle selgitada, kuidas võiks ühelt "tuhvlialuselt" mehelt võtmete kätte saamine käia. Lõunaks on olemine juba väga mõnus, eriti pärast seda, kui saime teada, et oleme tunni jagu graafikust ees.


Päeva teine pool läheb eriti lõbusaks. Rohuküla sadamasse on kohale tulnud hulk vabatahtlike, kes on aidanud tekitada kaose praamijärjekorras. Väga mõnusat nalja viskavad ka võttes osalevad hiiu naised, jahimehed ja muidugi valgetes kitlites sanitarid. Korvpalluri mõõtu super-juku Sven-Erik on nõus jäätise eest mängima rolli jõuluvanana. Kõik tundub laabuvat ning hea on näha enda filmitud ilusaid kaadreid. Tundub, et ka režissöör on toimuvuga rahul. Tundide möödudes saab võttepäev läbi.


Haapsalus toimub kiire söömaaeg ning meil on aeg minna ja teha üks väga meeldiv intervjuu noore, kuid andeka peaosatäitja Estriga. Pärast seda jõuame veel kuulda Gerli juttu produktsioonist ning näeme kiirete monteerijate tööd päeval filmitud klippidest. Kuulen, et ma olevat olnud AK uudistes. Kuulsus tuleb!

Kätte jõuab aeg asuda pikale teekonnale Viljandi. Tore seltskond autos tekitas tunde, et sõit kestis kõigest tund, mitte kolm. Kohale jõudes saan veel üle kontrollida tehnika seisukorra ning avastan, et kõik on ilusti olemas ning heas korras. Edukas esimene päev!


Pärast põgusat und saab hakkata hommikul kokku panema varustust ning juba ongi aeg minna järvele, et filmida Viljandi paadimeest ja peaosalist Brendat. Seltskond järvel on taas väga meeldiv. Viljandisse appi tulnud operaatorid Kati ja Rasmus teevad head tööd! Tundub, et ka nemad on toimuvaga ülimalt rahul. Paadiservalt jalad vees filmides saab taaskord kenasid kaadreid. Tundub, et tegemist on pigem vägeva puhkuse, kui vabatahtliku tööga. Osa võttemeeskonnast leiab aega ka ujumas käimiseks ning tundub, et kõik naudivad Viljandi järve ilu ning head ilma.


Lõunasöögilt tagasi tulles saab veel mõned tunnid järvel olla ning filmida toredaid daame, kes paadimehele järgi hüüavad. Pärast seda on taaskord lõbusad võtted sanitaridega, kes proovivad põgenenud Brendat kätte saada. Võttepäev kui selline, saab minu jaoks läbi ning lasen Priidul filmimisega kõrkjate vahel edasi tegeleda. Filmitakse üles ka päeva viimane stseen, kus folk muusikat vihkavat karakterit mängib Viljandi Kultuuriakadeemia rektor. Räägin näitlejate ja teiste filmitalgute meeskonna liikmetega juttu ja mõtlen, et küll see elu filmivõtetel on ikka mõnus.

Õhtusöögi lõppedes on aeg anda kohalikel abilistel(ka minul) intervjuu maakonna ajalehele Sakala. Tore, et meie pingutusi märgatakse. Pärast režissööri Jaak Kilmi huvitavat loengut saame taaskord vaadata paari minutit materjali, mille filmimiseks kulus terve päev. Aeg on koju minna ning hakkata ootama järgmist võtteperioodi...

--Superjuku Tanel

No comments:

Post a Comment